Chat with us, powered by LiveChat

Miljöboxen

Idag finns det många kartonger i omlopp, men endast en i branschen som tål vatten. Vi kallar den Miljöboxen och med sin fördelaktiga utformning och sitt miljömässiga övertag kommer den att skriva om spelreglerna för hela marknaden.

Byggmarknadens efterfrågan på förpackningar som tål vatten, fukt och kyla är stor. De flesta inom Branschen har valt att bemöta den med förpackningar i plast, men vi ville ta fram ett bättre alternativ. Tillsammans med vår kund Arvid Nilsson, som säljer skruv och infästningar, tog vi därför fram Miljöboxen. Branschens första kartong som tål vatten.

Med Miljöboxen har vi sänkt omkostnaderna för vår kund, gjort konstruktionen återvinningsbar, underlättat hanteringen får såväl hantverkare som transportör samt optimerat ytan som krävs vid lagring och transport.  Miljöboxen bidrar till miljöbesparingar i samtliga led, men den största besparingen görs givetvis i lastbilen, eller rättare sagt, i alla de lastbilstransporter som inte längre behövs!

Den läckra produktbroschyren hittar du här i PDF>

”Det är inte bara vi, vår kund och miljön som är nöjda med Miljöboxen då den nu även blivit utsedd till Skandinaviens och världens bästa förpackning!”

– Peter Borgelöv, marknadsansvarig på aPak

Inledning

Projektet startades när ledningsgruppen på Arvid Nilsson tog beslut om att tillmötesgå marknadens behov av en förpackning som tål vatten, fukt och kyla. Men inte genom att erbjuda en plastförpackning likt deras konkurrenter. APak och Arvid Nilsson förenades istället i ett gemensamt mål om att erbjuda ett bättre alternativ, ett som var gynnsamt både för användare och miljö.

Månader senare stod Miljöboxen redo, redo på att ta emot pressen från det tuffa svenska klimatet.

 

”Byggmarknadens efterfrågan på förpackningar som tål vatten, fukt och kyla är stor. De flesta av våra konkurrenter har valt plast, men det kändes inte rätt för oss. Plast är ett av vår tids största miljöproblem och utgör ett stort hot mot miljön. Vi vill vara en förebild som bidrar till att fler tar steget från plast och väljer mer hållbara lösningar!”

– Annika Folkesson, vd på Arvid Nilsson AB

 

Utmaningen

Att försöka sig på något nytt, något som aldrig tidigare sett dagens ljus kommer sällan utan utmaningar. Miljöboxen är inget undantag och under resans gång har vi fått tänka om både en och två gånger för att nå vårt mål. De svåraste utmaningarna var att precisionsanpassa de återförslutningsbara låsflikarna och att ta fram den unika ytskiktsbehandlingen, stark nog att hålla vätan ute och ren nog att kunna passera genom återvinningskärlet för kartong. Utmaningen var stor, men tillsammans med fin hjälp från våra samarbetspartners och åtskilliga vändor på ritbordet lyckades vi tillslut hitta fram till den rätta lösningen.

Det visade sig att vårt tuffa klimat var en enkel match för Miljöboxen! 

UR & SKUR VS MILJÖBOXEN 0-1 

MILJÖN

Med Miljöboxen har vi uteslutit det som är mindre bra och kvar står en fjäderlätt och helt återvinningsbar förpackning som kan användas i vått och torrt. Miljöboxen väger ungefär en tredjedel av en motsvarande plastkonstruktion och med sin vikbara konstruktion tar den endast upp en bråkdel av ytan under förvaring och transport. På en pall som rymmer hundratals plastlådor finns det nu plats för tusentals Miljöboxar!

I Miljöboxen härstammar råmaterialet från en naturlig, lokal och förnyelsebar källa i Sverige. Och inte från vilken producent som helst, utan ifrån BillerudKorsnäs, en producent som arbetar hållbart. Miljöboxen bidrar till miljöbesparingar i samtliga led, men den största besparingen görs givetvis i lastbilen, eller rättare sagt, i alla de lastbilstransporter som inte längre behövs!

Worldstar – Världsmästare i förpackning

Med miljöboxen har vi vunnit Worldstar, världsmästerskapen i förpackning. Bakom tävlingen och den prestigefyllda utmärkelsen står förpackningsorganisationen World Packaging Organisation (WPO), som årligen utser världens främsta förpackningslösningar.

 

LÖSNINGEN

Tack vare en unik vikning, avsaknad av skurna kanter i Miljöxboxens botten och sidor, samt den laminerade ytan klarar Miljöboxen både av att lastas tungt och stå ute i regn under flera veckor utan att ta skada. Kartongen gör dessutom Miljöboxen temperaturtålig, till skillnad från en plastbox som lätt spricker vid låga temperaturer. Med Miljöboxens unika utformning kan den också vikas, limmas, packas och stängas av en maskin. Inget har lämnats åt slumpen!

Gentemot de plastförpackningar som idag förekommer på marknaden tillför Miljöboxen många praktiska fördelar tack vare sin smidigare, tåligare, billigare, mindre och lättare konstruktion.

Miljöboxen – En vattentät lösning