Chat with us, powered by LiveChat
Hur kan du kapa dina transportkostnader med mer än 50 % genom att förbättra ditt utseende? Fortsätt läs för att ta reda på hur det svenska företaget Speedheater insett att skönhet, besparingar och effektivitet kan gå hand i hand.

Bakgrund:

Speedheater System AB är ett företag som utvecklar, producerar och säljer färg- och lackborttagningsprodukter. Vårt uppdrag för Speedheater startade som ett renodlat formgivningsuppdrag – företaget gillade helt enkelt inte hur deras förpackningar såg ut. Vi tog därför på oss uppgiften att förbättra den grafiska och fysiska utformningen av deras förpackningar.

Vad aPak gjorde:

När vi väl kom igång kände vi att det var svårt att begränsa uppdraget till enbart estetiska förändringar då vi såg potential både vad gäller besparingar och effektiviteten i företagets förpackningslösningar. APak har en stor erfarenhet av alla aspekter kring produktion och logistik vad gäller förpackningar. Detta innebär att vi ofta ser saker som andra har missat eller kanske inte ens visste om. Denna kompetens leder till större besparingar och en ökad effektivitet för våra kunder. Så även om uppgiften vi fick av Speedheater var avgränsad kunde vi helt enkelt inte låta bli att göra allt vi kan för att förbättra kundens verksamhet på lång sikt. Det är helt enkelt det vi gör.

Så vi satte igång.

Vi analyserade deras befintliga produktlinje och genomförde sedan en re-design av deras förpackningar som tillät en smartare stapling samt bättre packningsmöjligheter och display av deras produkter. Vi hade vissa farhågor längs vägen om vår omgjorda förpackning. Kanske den inte var tillräckligt robust?

Vi lyckades dock komma fram till en design som byggde på stabil kartong istället för opraktiskt utformade blisterförpackningar. Med den nya konstruktionen nådde vi en önskad stabilitet som resulterade i en enorm kostnadsminskning med bibehållen stabilitet och dessutom ingen ökning av transportskador.

Den omgjorda förpackningen innebar så stora lager- och logistikbesparingar att Speedheater kunde sänka sina förpackningar- och transportkostnader med hela 50 %.

Och ja, förpackningen såg mycket bättre ut också!

Varför är detta viktigt för dig?:

Vårt mål är att bygga långsiktiga relationer med långsiktiga vinstperspektiv. Det bästa sättet att göra detta på, som vi ser det, är att hjälpa dig göra detsamma. Det innebär att vi närmar oss varje ny utmaning som en möjlighet att bygga en grund för framtida affärer. Din framtid och vår. Vad det betyder för dig är att du kan räkna med våra decennier av erfarenhet och djupa branschkunskap som plockas fram till varje projekt du ger till oss. Du kan räkna med att vi gör vårt bästa för att lösa alla förpackningsutmaningar du kan tänkas ha och vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa lösningen. Även på de problem som du inte bett oss lösa eller som du ännu inte vet att du har.